Driven fastighetsförvaltare till Fisksätra - Vikariat

Stockholm
Ansök senast: 2023-09-30

Fisksätra är ett av Stena Fastigheters största stadsutvecklingsprojekt. Vi både bygger nytt, bygger om och låter 70-talets miljonprogram framtidssäkras. I Fisksätra förvaltar vi drygt 2600 lägenheter samtidigt som vi ger plats för fler genom att bygga nytt. Förutom att bygga bostäder bygger vi om och ut Fisksätra centrum med butiker, restauranger, gym, vårdcentral och bibliotek. Vi skapar även plats för ett nytt äldreboende och en förskola. Sedan tidigare äger och förvaltar vi skolan och Folkets hus. Nu har du möjlighet att få vara med på resan och få arbeta med stadsutveckling på riktigt. Att förvalta och bygga både bostäder och kommersiellt samt arbeta strategiskt för att skapa en trygg och trivsam stadsdel. Vill du vara med på resan? 

Tjänsten 

Arbetet som förvaltare på Stena Fastigheter innebär att du har ett helhetsansvar för kund- och resultat. Du ansvarar för teknisk och ekonomisk förvaltning av fastigheterna. Du har personalansvar för ett antal fastighetsvärdar och ditt uppdrag är att skapa förutsättningar för engagemang och utveckling hos dina medarbetare. Arbetet är flexibelt, omväxlande och du planerar i hög grad din egen tid. Du kommer att arbeta med utveckling av fastighetsbeståndet, handla upp och genomföra investeringar samt se till att myndighetskraven uppfylls. I denna tjänst kommer du att arbeta både med kommersiellt och med bostäder. Givetvis kommer du även att arbeta aktivt och vara engagerad i vår arbetsmetod för social hållbarhet - relationsförvaltning. Du kommer att arbeta i nära samarbete med två andra förvaltare där ni tillsammans kommer att arbeta för att nå vår vision med Fisksätra.  

För att trivas i denna tjänst bör du se data och digitala verktyg som en självklarhet. Du ser nyttan av att läsa av, analysera data och statistik för underlag till beslut och uppföljning.  

Tjänsten är ett föräldravikariat med start 1 december och pågår under ett år. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Ansvara för fastigheternas ekonomi. 
 • Upprätta och följa upp affärsplaner, budget och prognos. 
 • Utveckla det egna fastighetsbeståndet och aktivt bidra till att öka driftnetto och värdet både på intäkt- och kostnadssidan. 
 • Utveckla och förvalta fastighetsbeståndet hållbart, både socialt och miljömässigt. 
 • Planera underhåll, upphandla och initiera samt följa upp ombyggnads- och underhållsprojekt. 
 • Personalansvar för områdets fastighetsvärdar. Leda, utveckla och fördela arbetet i teamet kring fastigheterna och säkerställa ett professionellt och effektivt arbetssätt. 
 • Vårda och utveckla relationen med våra kunder. 
 • Tillse att fastigheterna förvaltas, underhålls och förädlas på ett optimalt sätt med nöjda hyresgäster och ett långsiktigt värdeskapande som mål. 
 • Förhandla hyror. 
 • Ha kännedom om hyresjuridik gentemot hyresgästen. 
 • Ansvar för hantering av eventuella störningar. 
 • Bidra till att utveckla våra digitala arbetssätt. 

Om dig 

Vi söker dig som vill utveckla och förvalta fastigheter, men även människorna och platserna i och mellan husen. Du förstår helt enkelt värdet av att ge god service i världsklass. 

Digitala verktyg är du van att arbeta med och du har lätt för att lära dig olika datasystem. 

 • Körkort B är ett krav. 
 • 3-5 års arbetserfarenhet som förvaltare. 
 • 3-5 års erfarenhet av ledarskap. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med förvaltning inom nyproduktion. 

Det är mycket meriterande om du har varit med från start i att ta fram nya digitala arbetssätt samt implementerat det hos dina medarbetare. 

Utbildning  

Vi ser att du (helst) minst har en högskoleutbildning (3 års studier) med inriktning mot fastigheter/samhällsbyggnad (eller liknande). Grundläggande kunskaper inom fastighetsekonomi och juridik, civilekonomi eller, civilingenjör alternativt juridik med inriktningen mot fastigheter. Meriterande om du utöver det har läst något inom IT/digitalisering. 

Personliga egenskaper 

För att du ska trivas i rollen som förvaltare i Fisksätra ser vi att du är självständig och ansvarstagande i att driva ditt arbete. Du är en hjälpsam kollega och en del i ett team där vi tillsammans arbetar för att nå våra mål. Då arbetet innebär omfattande kontaktytor krävs det att du är en utåtriktad och lyhörd relationsbyggare. Vi ser att du är en naturlig förebild för dina medarbetare där du ser, utvecklar och stöttar dem. För att lyckas i rollen är du en strategisk person med en god förmåga att planera långsiktigt, prioritera och strukturera ditt arbete. När du fattar beslut gör du det utifrån ett affärsmässigt och hållbart perspektiv. Du behöver ha ett intresse och ett inre driv kopplat till digitalisering då tjänsten inkluderar att aktivt jobba med utvecklingen inom detta område. Naturligtvis delar du våra värderingar (omtänksamhet, innovation, professionalitet och öppenhet) och vårt sätt att arbeta med social hållbarhet genom relationsförvaltning. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper. 

Om Stena 

Stena Fastigheter är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi förvaltar bostäder och lokaler, vi utvecklar städer och tar hand om kunder och hus med omtanke. Vi skapar trygga och trivsamma stadsdelar och satsar på framtiden genom att bygga tusentals nya bostäder och lokaler. För oss är livet mellan husen lika viktigt som livet i husen. För när vi tar hand om våra kvarter och utvecklar hållbara städer gör vi det i samarbete och i dialog med andra. Vi vill att människor som bor och arbetar hos oss ska trivas och stanna kvar länge. 

Ansökan 

Intresserad? Du söker tjänsten genom att klicka på "Ansök nu". Glöm inte att ditt CV och personliga brev behöver innehålla, personuppgifter, kontaktuppgifter samt arbetserfarenhet och utbildning. Vi tar inte emot ansökningar via mail med hänsyn till GDPR-skäl. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Stena Fastigheter begär utdrag från belastningsregistret som en bakgrundskontroll på vår slutgiltiga kandidat som vi ämnar erbjuda tjänsten. 

Välkommen med din ansökan! 

Kontaktperson

Julia Wiklund

Julia.Wiklund@stena.com

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Var god ange ditt födelsedatum i formen ÅÅÅÅ-MM-DD t.ex. 1983-04-27.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange en motivering.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %